Música recomiendo: Drexler Al otro lado del río (primero apagar música de fondo, baja un poco)


Hacia un NUEVO paradigma de CIVILIDAD !!!!!

domingo, 20 de enero de 2008

MENORCA: Dona Maputxe - 101 dies en Vaga de Fam

Nota del Blogger: Considero maravilloso este texto en Catalán, levantado por una compañera "chilena" o mejor dicho Mapuche, por esas tierras y su acción, imponente, llena de gente hermosa, entregando de si mismas su altivez, su coraje .... felicitaciones y les decimos que con estos gestos la esperanza nos crece .....

DECLARACIÓ DE SUPORT AL POBLE MAPUTXE

El Comité de Solidaritat amb els Pobles d’Amèrica des dels seus inicis ha estat compromès amb els drets humans del poble xilè, primer amb els presos polítics de la dictadura de Pinochet, i més recentment donant suport al Poble Maputxe i a la seva legítima reivindicació del dret a la terra i respecte a la seva identitat i cultura.

Davant la situació actual i els aconteixements succeïts en els darrers anys, agreujats en els darrers mesos, pensam que des de Menorca s’ha de denunciar al govern xilè pels següents motius:

· Permanent militarització de les comunitats en conflicte;
· Aplicació sistemàtica de la llei 18.314, coneguda com la llei antiterrorista, creada per la dictadura de Pinochet l’any 1984. Aquesta llei permet criminalitzar la lluita dels maputxe i detenir-los arbitràriament;
· Contínues invasions de les comunitats indígenes per part de la policia i l’exèrcit, detencions arbitràries, pallisses, humiliacions, tortures, prohibició dels drets de reunió i d’expressió, ferits i fins i tot morts;
Silenci i indiferència davant la vaga de fam iniciada per cinc comuners maputxe fa tres mesos, i actualment continuada per la dona maputxe Patricia Troncoso, qui fins ara duu la vaga de fam fins a les darreres conseqüències;
Indiferència davant les denuncies i demandes fetes per organismes internacionals com la Federación Internacional de Derechos Humanos (FIDH), Amnistia Internacional, Comisión interamericana de Derechos Humanos (CIDH), Relator de les Nacions Unides, Rodolfo Stavenhagen, etc. I a nivell nacional: les recomanacions del jutge Juan Guzmán; i denúncies d’organitzacions socials, de drets humans, polítiques i un conjunt d’intel·lectuals i acadèmics de la societat xilena.

Per tot açò, exigim al govern xilè:
- la immediata llibertat dels presoners polítics;
- la desmilitarització de les comunitats maputxe en conflicte i que s’aturi l’actual repressió;
- la derogació de la llei antiterrorista (abans esmentada);
- la resposta urgent davant la vaga de fam de més de 90 dies de la presonera maputxe Patricia Troncoso;

Així com, exigim al Govern de la Sra. Michelle Bachelet la ratificació en la seva totalitat, del Conveni 169 de la OIT, el qual permetria solucionar el conflicte i recupera els drets d’aquest poble.

Davant tot açò, el Comité demanam al Parlament Balear, al Consell Insular de Menorca, , als Ajuntaments, a les entitats polítiques i socials i, en general a tota la societat menorquina i balear que s’adhereixin a aquesta denúncia i recolzin de nou el poble maputxe.
I vos convidam a participar a la concentració que realitzarem el pròxim dissabte 19 de gener a les 12 h. davant la seu del Consell Insular de Menorca per solidaritzar-nos amb el poble maputxe, i especialment amb els presoners que han fet i continuen en vaga de fam.
Durant aquest acte farem entrega d’un manifest i un dossier amb tota la documentació recopilada, a representants del Consell.

COMITÉ DE SOLIDARITAT AMB ELS POBLES D’AMÈRICA

No hay comentarios: